TOP-10 produktai jūsų dietai

Jūs pasiryžote laikytis dietos? Įtraukite produktų, kurie padės deginti riebalus, pagreitinti medžiagų apykaitą, daugelis jų padės ilgesniam laikui pamiršti alkį. Valgykite šiuos sveikus užkandžius vietoj “greitųjų užkandžių”, taip gausite dvigubą naudą- išvenksite nesveiko maisto apsivalgymo ir gausite dozę vitaminų!

Visi šie maisto produktai yra augalinės kilmės. Gausus ląstelienos maistas yra viena iš efektyvaus svorio metimo paslapčių. Ląsteliena puiki dėl kelių priežasčių: mažina blogojo cholesterolio kiekį, skrandyje išbrinksta ir suteikia sotumo jausmą, mažiau suvalgysite, maisto produktai su daug ląstelienos ilgiau virškinamas, taigi sunaudojama daugiau energijos.

Šis sąrašas yra be jokio išskirtinio rūšiavimo, nėra stebuklingo maisto, todėl numeris vienas, nepadės numesti daugiau svorio nei numeris šeši, jei jums nepatiks vienas produktas geriau vartokite daugiau kito.

 

 

1.Obuoliai


Obuoliuose esantis pektinas sukelia sotumo jausmą. Tai šaunus būdas valgyti mažiau. Be to, pektinas apriboja jūsų riebalų ląstelių absorbciją. Pabandykite obuolius

dėti į pusrytinę košę ar valgyti kaip vidurdienio užkandį. Dėl didelio kiekio ląstelienos obuoliai stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, taip pat ir dėl tik obuoliuose aptinkamos medžiagos  floretino (Phloretin), kuri yra natūralus augalinis cukraus kiekio kraujyje stabilizatorius.

 

2. Avokadai

Avokadai yra įrodymas, kad norint numesti svorio nebūtina valgyti vien produktus kuriuose labai mažai riebalų. Juose esantys riebalai – tai gerosios mononesočiosios riebalinės rūgštys. Avokaduose yra daugiau nei 25 pagnrindinės maistinės medžiagos. Šis vaisius turi labai daug vitamino B, E, kalio, riebalų, tačiau ne cholesterolio. Tyrimų duomenimis, valgant avokadų, „blogojo“ cholesterolio kraujyje sumažėja greičiau, nei laikantis specialios dietos. Taip pat jo sudėtyje yra daug liekninančio antioksidanto gliutatonio, neleidžiančio organizmui pasisavinti riebalus, kuriuos gauna iš maisto.

 

3. Greipfrutai

Iš visų citrusinių vaisių, greipfrutai užima geriausių dietinių produktų gretas. Šis vaisius padeda pašalinti vandens perteklių organizme, aktyvuoja riebalų deginimo procesus fermentinių sistemų, greitinančių medžiagų apykaitą, dėka, todėl gelbsti mažinant svorį, valant organizmą nuo teršalų, gali sumažinti insulino kiekį, o tai leis jaustis mažiau alkaniems. Jeigu jums nepatinka greipfrutai, rinkitės kitus citrusinius vaisius. Greipfrutai ir apelsinai  gali pagreitinti riebalų deginimą, vitaminas C esantis juose suskystina riebalus ir padeda juos pašalinti iš kūno.

 

4. Aštrūs prieskoniai

Jelapenas, čili pipirai, maltas imbieras, garstyčių grūdeliai, aštrūs ankštiniai pipirai ir visi jo porūšiai, juodi malti pipirai, krienai, česnakas yra geriausi prieskoniai lieknėjant. Jie greitina medžiagų apykaitą, suteikia dietiniui maistui skonio. Imbieras turi savybę išplėsti kraujagysles ir padidinti kūno temperatūrą, tai padeda pagreitinti medžiagų apykaitą . Gerai padeda deginti riebalus.

Kiekvieną kartą, kai tik valgome maistą, paskanintą aštriais prieskoniais, lieknėjame, kadangi toks maistas didina energijos gamybą organizme ( termogenezę) ir degina riebalus, mažina insulino kiekį.

 

5. Brokoliai

Brokoliai yra galingas priešvėžinis maistas. Juose daug kalcio, kalio geležies, magnio, vitamino A. Valgydami brokolius papildysite vitaminų atsargas gaudami mažai kalorijų. Ši kopūstinė daržovė, biochemine sudėtimi ir maistinėmis savybėmis pralenkia kitas kopūstų rūšis. Juose vitamino C susikaupia dvigubai, o karotino beveik 50 kartų daugiau negu žiediniuose kopūstuose. 100 g brokolio turi mums per dieną reikiamo sunaudoti vitamino C kiekį.

 

6. Mėlynės

Mėlynės yra vienos iš galingiausių antioksidantų. Jose daug ląstelienos, bet mažai cukraus ir kalorijų, vandens, angliavandenių – gliukozės ir fruktozės, pektinų, organinių rūgščių, vitaminų, taninų ir antocianų. Vartokite mėlynes vietoj užkandžių.

 

7. Migdolai

Migdolai turtingi vitaminu E, kalciu, fosforu, geležimi ir magniu. Taip pat juose yra cinko, seleno, vario ir niacino. Migdolai – daugiausia maistinių medžiagų turintys riešutai, lyginant su visais kitais. Jose yra daug ląstelienos. Migdolai, padeda užkirsti kelią vidurių užkietėjimui, taip pat padeda sumažinti po valgio padidėjusį cukraus ir insulino lygį kraujyje. Tai puiki apsauga nuo diabeto.. Kai valgote migdolus, po to gerkite daug vandens.

 

8. Ankštiniai

Tai greitoji riebalų deginimo pagalba! Ankštiniai stabilizuoja cukraus kiekį organizme, be to, juose  daugiau baltymų, nei kituose augaliniuose produktuose. Degindami riebalus, ankštiniai suteikia mums energijos ir baltymų! Patiekalai su ankštiniais didina cukraus kiekį kraujyje lėtai ir saikingai, o tai leidžia jaustis energingesniems ir sotesniems ilgesnį laiką.

 

9. Lapinės salotos.

Lapinės salotos- vitaminų, mikroelementų ir organinių rūgščių šaltinis. Vartojant daugiau lapinių salotų gerėja kraujo sudėtis, greitėja medžiagų apykaita, tuo pačiu lengviau prarandami nereikalingi kilogramai. Salotos aktyvina virškinimo procesą, greitina opų gijimą, raminančiai veikia nervų sistemą, mažina padidintą kraujospūdį, pasižymi švelniu šlapimą varančiu ir vidurius laisvinančiu poveikiu. Negana to, lapinės salotos padeda pašalinti kenksmingas cholesterolio frakcijas iš organizmo ir apsaugo nuo druskų kaupimosi. Iš visų salotų rūšių ypatingą dėmesį reikėtų skirti paprastoms lapinėms salotoms ir grąžgarstėms (rukolai). Lapinės salotos normalizuoja virškinimą ir pasižymi lengvu tulžį varančiu poveikiu, o rukola aktyviau nei kitos salotų rūšys veikia medžiagų apykaitą ir tramdo apetitą.

 

10. Grikiai.

Grikiuose yra labai daug baltymų ir mažai angliavandenių, kurie ir yra dažniausia tukinimo priežastis. Grikiuose baltymų yra 11% , daugiau nei kitose kruopose, todėl sotumo jausmas, pavalgius grikių, išlieka ilgiau.

Taigi, grikiuose daug aminorūgščių, geležies ir vitaminų ( В1, В2, В6, РР, Р (rutinas). Labai gerai įsisavinami ir grikiuose esantys mikroelementai ( jodas, kalcio druskos, fosforas). Jie palankiai veikia kepenų, žarnyno veiklą. Kruopos puikiai normalizuoja virškinimo trakto veiklą ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Parašykite komentarą